Zin in wiskunde-plezier en betrokken leerlingen?

Gun jezelf energieke lessen in 2021

Let op! De early-bird prijs van € 600,- geldt alleen als je je aanmeldt vóór 1 mei 2021

Zijn jouw leerlingen onzeker en niet betrokken? Los het op met de cursus Wiskundeplezier en maak je leerlingen weer enthousiast voor wiskunde.

Hebben jouw leerlingen soms ook last van onzekerheid? Dat het bijna lijkt alsof ze een angst voor cijfertjes of wiskunde hebben? Ze zijn niet betrokken en hebben geen vertrouwen in hun eigen capaciteiten. Hoe los jij dat concreet op? 

Ik ben eindelijk zo ver dat al mijn leerlingen betrokken zijn bij en plezier hebben in ons vak! Er branden opeens lampjes, er vallen kwartjes en er is meer energie dan ooit. Elke wiskunde- en rekenles opnieuw. Het afgelopen jaar werkten meer dan 2250 scholen met mijn rekenspellen en zo heb ik meer dan 115.300 leerlingen bereikt!

Gelukkig is dit ook voor jou weggelegd. Door de cursus ‘Wiskundeplezier’ krijgt elke docent zijn of haar leerlingen enthousiast. Ik leg je de Mathplay-methode praktisch en stap voor stap uit.

Lessen waarin het brein optimaal leert

Lesgeven op een manier waarop het menselijk brein optimaal leert, is je sleutel tot succes. Door de psychologie te koppelen aan je onderwijspraktijk, ontstaan er gevarieerde lessen. Met de Mathplay-methode sluit je aan bij elk individu: leerlingen die het moeilijk vinden en diegenen die hun werk binnen vijf minuten af hebben.

Een eerdere cursist zei er dit over: ‘Ik ging concreet aan de slag met diverse onderdelen in het wiskundeonderwijs waar je als docent niet vaak bij stil staat, maar die wel essentieel zijn… merk ik nu!

Zijn jouw leerlingen onzeker en niet betrokken? Los het op met de cursus Wiskundeplezier en maak je leerlingen weer enthousiast voor wiskunde.

Zeer praktische lesstof direct toe te passen in de les zonder dat je, je programma geheel om moet gooien. Je merkt dat het is samengesteld door iemand met praktijk ervaring.

Machteld Peters

Specialist begaafdheid SE/ZOO®

Van wiskundeangst naar nieuwsgierigheid

De betrokkenheid van mijn leerlingen vasthouden, voelde voor mij vaak als een zoektocht. Hoe verdeel ik de aandacht tussen leerlingen die het moeilijk of juist gemakkelijk vinden? Ik wilde graag meer spelvormen inzetten, maar dan moesten ze wel zinvol zijn.

Door positieve psychologie toe te passen, bevorder ik het leren én heb ik veel meer energie. Leerlingen leren spelenderwijs en wiskundeangst wordt omgezet in eigenaarschap over het eigen leerproces. Het afgelopen jaar coachte ik al meer dan 1000 docenten in deze methode en er werden 2000+ andere Mathplay-producten besteld.

Een cursist in de praktijk..

Kortgeleden volgde M. Faken de cursus ‘Wiskundeplezier’ en het was een vorm van bewustwording voor haar. De ogen werden geopend en de beren op de weg verdwenen.

‘Blijkbaar zijn er geen problemen als je iets écht wilt. Onder andere dankzij deze cursus, de handvatten die ik daarbij krijg, de motivatie en de inspiratie om er in mijn lessen mee aan de slag te gaan en te kijken wat werkt in mijn lessen bij mijn leerlingen’.
– M. Faken

Zijn jouw leerlingen onzeker en niet betrokken? Los het op met de cursus Wiskundeplezier en maak je leerlingen weer enthousiast voor wiskunde.

Alle leerlingen aanspreken: het kan!

De focus van de cursus ‘Wiskundeplezier’ ligt op zowel jouw groei als die van je leerlingen. Positieve psychologie vormt de basis en vanuit daar motiveer je leerlingen intrinsiek voor rekenen en wiskunde. Hoe? Met speltechnieken die leerlingen op lange termijn bij je lessen betrekken, door de oorzaken van wiskundeangst aan te pakken en je leert hoe je effectief tegemoet komt aan onderwijsbehoeften van alle leerlingen. Zowel de individuen die moeite hebben met je vak als diegenen die juist meer uitdaging willen.

‘Ik ben al best veel bezig met breinwerking en het begeleiden van leerlingen (vooral met reken- en wiskundeangst), maar heb nu toch weer middelen gekregen die ik direct kan toepassen. Ik vind theorie leuk, maar vooral wanneer deze direct toepasbaar is in de praktijk.’

Esther van Doorn

leraar rekenen, wiskunde en scheikunde. Coach en remedial teacher ERWD-problematieken, Fioretti College Veghel

Het laat je eerst na te denken over je eigen functioneren en waar je voorkeuren en blinde vlekken liggen. Je krijgt zo weet van diverse typen leerlingen, motivaties en leerstijlen. Hopelijk helpt dat ieder op zijn manier te kunnen aanspreken en motiveren.’

Machteld Peters

Specialist begaafdheid SE/ZOO®

Jij kunt dit ook!

Het kostte meer dan 15 jaar aan studies, praktijkervaring, lesontwikkeling, didactische cursussen, onderwijsboeken, wiskundige seminars en internationale experts.. voor ik helemaal doorhad hoe het werkte.

Wiskundeplezier. Een manier van lesgeven die rechtdoet aan alle leerlingen. Waarmee ik steun én uitdaging kan geven en elk individu een autonoom leerproces bied.

Zonder deze aanpak worstelde ik nog steeds met studenten die zuchten en klagen. De een omdat het ‘zo moeilijk is’, dan ander omdat hij binnen vijf minuten klaar is. Nu staan ik en mijn cursisten met veel plezier en energie voor de klas. 

Ik heb al mijn hoogtepunten en beste inzichten over waardevol reken- en wiskundeonderwijs in deze cursus gebundeld. Het aantrekkelijk maken van ons vak, is mijn doel. Een doel dat met de stimulatie van zelfontdekking en het ervaren van wiskundeplezier bereikt kan worden!

Zijn jouw leerlingen onzeker en niet betrokken? Los het op met de cursus Wiskundeplezier en maak je leerlingen weer enthousiast voor wiskunde.

Het unieke van de modules is dat in korte tijd een aantal inzichten helder worden aangegeven. Afwisselend diepgaand en op een bruikbare manier in te zetten. Het unieke is ook dat het niet vrijblijvend is. De opdrachten maken en inleveren zijn ‘een stok achter de deur’. Het is anders makkelijk om de prioriteit ergens anders neer te leggen en de leeropbrengst is dan lager.’

Louise Lolkema

Wat vind je in de cursus?

Een veilige online leeromgeving met groepscoaching, e-books, psychologie, video’s, een podcast, theorie en opdrachten.

Module 1: Psychologie
Module 2: Onderwijskunde
Module 3: Wiskundeplezier
Module 4: de Mathplay-methode

16 weken, 4 modules
Iedere module bestaat uit vier lessen. Je krijgt elke week toegang tot een nieuwe les per e-mail!

Zijn jouw leerlingen onzeker en niet betrokken? Los het op met de cursus Wiskundeplezier en maak je leerlingen weer enthousiast voor wiskunde.

€1574,75-

Deze cursus valt binnen elk professionaliseringsbudget waar je jaarlijks recht op hebt.

Overleg dus met je leidinggevende, maar schrijf je op tijd in!

‘Je kijkt weer echt een keer naar jezelf. Hoe zit ik in elkaar en daar komt waardevolle informatie uit. Daarna ga je pas naar je leerlingen kijken en ze op de juiste manier begeleiden.’

Sandra Steenbakkers

Leerkracht, Kindcentrum De Matrix

Wat maakt deze cursus uniek?

Z

Een mix van psychologie, praktische tools met opdrachten en theoretische verdieping die je direct kunt toepassen in de praktijk.

Z

Elke module een groepscoachingsessie ruimte voor extra uitleg, vragen en directe feedback.

Z

Inzicht in jezelf krijgen, geeft ook inzicht in de leerlingen en maakt het begeleiden een stuk leuker: je wordt beloond met energie.

Z

Met proactieve coaching leer je weerstand omzetten in nieuwsgierigheid bij leerlingen.

Z

Uitwisseling met andere deelnemers geeft jou nieuwe ideeën en inzichten.

Z

Deze cursus is gevalideerd voor het Lerarenportfolio voor 30 RU.

Z

Na deelname aan het traject ontvang je een digitaal deelnamecertificaat.

Je krijgt een 14 dagen ‘niet goed, geld terug’-garantie

Na het volgen van twee lessen en één groepscoaching kun je er nog voor kiezen om te stoppen, als het niets voor jou is.
Zijn jouw leerlingen onzeker en niet betrokken? Los het op met de cursus Wiskundeplezier en maak je leerlingen weer enthousiast voor wiskunde.

Wie is Erik van Haren?

Erik, de ‘wiskundepsycholoog’ (@erik.van.haren), hielp al duizenden docenten aan meer wiskundeplezier, energieke lessen en wiskunde- en rekenvaardige leerlingen.

Dat doet hij via de cursussen en e-books van zijn bedrijf Mathplay, de wiskundevlog op YouTube en met zijn masterclasses voor NVvW, Wizz-scholing en bijdragen aan de Wageningse methode.

Zijn rekenspellen voor Kangoeroe worden op 532 verschillende middelbare scholen en 1708 basisscholen gebruikt. Zo bereikte Erik alleen al dit jaar ruim 115.300 leerlingen!

Erik is genomineerd als ‘Leraar van het Jaar 2021’

‘Ik had deze week het voorrecht om door Erik van Haren gecoacht te worden. Zijn expertise zit op het snijvlak van wiskunde en psychologie. Met een paar vragen wist hij mij echt een stap verder te brengen in mijn denkproces. Ik heb het als heel prettig ervaren en heb kreeg handvatten waar ik met mijn leerlingen direct mee verder kan. Ik kan iedere docent die met kinderen werkt aan rekenen en/of wiskunde zo’n gesprek met Erik aanraden.’

Corina Elkerbout-Meuleman

Ondersteuning binnen het onderwijs, Leren met Corina

Deze bonussen krijg je ook...

...als je je inschrijft voor het traject dat start op woensdag 8 september 2021!

Een Mathplay spellenpakket t.w.v. €44,80
Dit pakket bevat o.a. de spellen ‘Breken en Delen’, ‘Splijten en Splitsen, FoldFun en de Wondere wereld van Pentomino.

De eerste 8 deelnemers ontvangen een gratis één-op-één coachingsgesprek t.w.v. €300,-

JA DIT WIL IK!

Wist je dat je dit bedrag vergoed kan krijgen vanuit het professionaliseringsbudget waar je ieder jaar recht op hebt?

Deze collega’s gingen je voor…

‘Ik heb weer inzichten gekregen in mezelf en mijn handelen. Zoals ‘Waarom zijn leerlingen in de ene klas meer betrokken dan in de andere?’ Terwijl mijn voorbereiding en handelen op elkaar lijken. En dat wanneer leerlingen geen vragen stellen, ze voor mij minder zichtbaar zijn en hoe ik daar mee om kan gaan.’

Esther van Doorn

leraar rekenen, wiskunde en scheikunde. Coach en remedial teacher ERWD-problematieken., Fioretti College Veghel

‘Mooi dat leerlingen hierdoor met zoveel plezier en enthousiasme wiskunde leren!’

Reinout

Eigenaar Mei Media, NOS Radio 1

‘Erik is altijd op zoek om wiskunde niet alleen leuk maar ook verrassend te maken. Hij doet dit op een intuïtieve en creatieve manier, door spelend te leren.’

Miranda Raijmakers

Docent Wiskunde, Scholengemeenschap Ubbo Emmius Stadskanaal

‘Door de keuze van filmpjes en de samenstelling van de informatie heb ik weer meer geleerd over mindset. Ik ben mijn communicatie naar de kinderen weer actief aan het aanpassen naar aanleiding van deze lessen.’

Jessica Hilhorst

Beleidsmedewerker Onderwijs Innovatie

‘Erik’s spellen en workshops zorgen ervoor dat je wiskunde eerder begrijpt en dat je tot de ontdekking komt dat alles wiskunde is. Hij leert je wiskunde in een nieuwe verfrissende stijl.’

Rick Hermanussen

Eigenaar en oud-leerling, Boekking.nl

‘Het enthousiasme, materiaal en informatie waar je meteen in de les mee aan de slag kan (of op een later moment in kan zetten) zijn top.’

M. Faken

Docent Wiskunde, Veluwse Onderwijsgroep

Cursus ‘Wiskundeplezier’

Psychologie in het wiskundeonderwijs? Zeker! Voor meer energie in de lessen zodat je álle leerlingen bereikt. Groepscoaching en concrete tips, werkvormen, theorie en spellen die je meteen in de praktijk kunt toepassen. Voor alle docenten rekenen en wiskunde (in primair en middelbaar onderwijs en in het MBO!). 4 modules met elk 4 lessen, verdeeld over zestien weken.

In plaats van €1574,75- 

Betaal je tot 1 mei 2021 slechts € 600,- (early-bird)

Wat krijg je er allemaal bij?

Z

Iedere week een nieuwe les per e-mail

Z

Uitlegfilmpjes door Erik van Haren

Z

E-books met achterliggende theorie, concrete tips, werkvormen en veel gevarieerde opdrachten

Z

Inspiratievideo’s met theoretische onderbouwing

Z

8 live groepscoachingsessies

Z

Heel veel concrete tips en trucs die je meteen in de praktijk kunt toepassen

Z

Spellenpakket ter waarde van € 44,80

Veelgestelde vragen

Is deze cursus iets voor mij?

Deze cursus is natuurlijk geschikt voor docenten in het basisonderwijs, het voortgezet onderwijs en het MBO, maar ook voor anderen! Het traject is onder andere van toegevoegde waarde voor mentoren en coaches in het onderwijs, thuisonderwijzers of studenten. Je krijgt veel nieuwe inzichten over de werking van het brein, leren-leren, motivatie en nog veel meer.

 

Moet ik deze cursus zelf betalen of doet mijn school/werkgever dat?

Dat mag je zelf kiezen. Je kunt de cursuskosten opgeven als scholing. Je hebt namelijk elk jaar recht op een budget voor professionalisering! Overleg dit met je leidinggevende.

 

Kan ik de cursussen schrijven als professionaliseringsuren?

Jazeker, de cursus is goed voor maar liefst 20RU en gevalideerd om op te geven voor het Lerarenregister.

 

Wanneer zijn de groepscoachingsessies?

In overleg plan ik elke 2 weken een groepscoachingsessie in de avond. Op maandag, dinsdag of woensdag tussen 19.00-20.00 uur of tussen 20.00-21.00 uur.

 

Hoe vinden de groepscoachingsessies plaats?

De groepscoaching wordt georganiseerd op ZOOM of WEBINARGEEK.

 

Kan ik de groepscoachingsessies later terugkijken?

Er worden geen opnames gemaakt van de groepscoaching in verband met de privacy van de deelnemers. Wanneer het een webinar via WEBINARGEEK betreft kan dat wel.

 

Hoe krijg ik de materialen (e-books, video's, opdrachten e.d.) aangeleverd?

Je krijgt toegang tot de besloten online leeromgeving waar alle materialen klaar staan voor jou.

 

Kan ik de opdrachten later inleveren?

Ja, dit kan. De opdrachten zijn in te leveren tot twee weken na aflopen van het traject. Daarna ontvang je naar rato van deelname een deelnemerscertificaat.

 

Hoelang ben ik gemiddeld per week kwijt aan deze cursus?

Dat heeft deels te maken met je eigen tempo, maar gemiddeld besteden cursisten 2-3 uur aan huiswerkopdrachten. Het bekijken van video’s zit daar al bij.

 

Zijn er ook bijeenkomsten op locatie?

Er zijn geen bijeenkomsten op locatie. Het is een online cursus, want er zijn cursisten door heel Nederland op veel verschillende scholen. Bovendien is dat i.v.m. Covid-19 niet te organiseren.

 

Wat als ik de cursus niks vind?

Dan kun je binnen 14 dagen je geld terugvragen. Dit geldt alleen als je twee lessen en één groepscoaching hebt gevolgd.

 

Kan ik de 1-op-1 coaching ook los kopen?

Er is een additioneel pakket van één-op-één coaching te bestellen. Dit traject bestaat uit vier sessies van een uur waarin ik je help een persoonlijk ontwikkelings- en actieplan op te stellen. Dit pakket kost € 595,- excl. btw.

 

Moet ik de cursus perse op school volgen?

Nee, je mag dat lekker zelf weten! Je kunt de cursus overal ter wereld volgen, als je maar een online device (laptop, telefoon, tablet) hebt en over toegang tot het internet beschikt.

 

Vooral de manier waarop dit mogelijk is: wekelijks contact en verder in eigen tempo doorwerken is ideaal! En de boodschap is uniek: wiskundeplezier!

Y. Meijer

Docent wiskunde, SG Het Rhedens

Zijn jouw leerlingen onzeker en niet betrokken? Los het op met de cursus Wiskundeplezier en maak je leerlingen weer enthousiast voor wiskunde.