EEN BLIJ BREIN

Klaar om écht te leren..

..en een maximaal en blijvend resultaat met groeimindset te halen?

“Dat kost me veel te veel tijd!”

Waar droom je van? Wat is nu écht zoiets wat je altijd hebt willen bereiken? Misschien een veel te groot, onrealistisch doel. Waarvan je géén idee hebt hoe je het aanpakt. Of iets kleiners, waarbij je gewoon niet weet waar je moet beginnen.

Vraag je dat ook weleens aan anderen? Wat ze willen bereiken of wat ze nog zouden willen leren?

Soms hoor je dan: ‘Dat kost me veel te veel tijd!’ of ‘Ik zal het toch nooit kunnen’. Alleen al het idee van nieuwe vaardigheden eigen maken en je verdiepen in theorie kan overweldigend zijn. Of dat nu om persoonlijke ontwikkeling, een berg beklimmen of een vak als wiskunde gaat. Laat staan als je dan ook nog iets moet leren wat je moeilijk vindt.

Dat gevoel is weerstand. Je wilt wel, maar ook weer niet. De mindset blokkeert een blij brein.

Dat is nergens voor nodig!

Zo ziet je weg naar een blij brein eruit:

‘Je moet het gewoon doen’ is te gemakkelijk gezegd, maar daarom niet minder waar. De vraag hóe je het kunt doen, is waar je zelf vaak geen antwoord op hebt. Een aanpak die bij jou past, in de juiste staat van zijn, zodat je de ideale situatie creëert en er het meeste uithaalt. Dat is de weg naar succeservaringen. Een blij brein.

Wat gebeurt er in je brein als je écht goed leert?
Die weg bestaat uit durven, doen en begrijpen. Geloven dát je meer kunt en uit die comfortzone groeien. Jouw ‘waarom’ is de basis om het meeste uit dat leerproces te halen. En niet zoals vroeger op school: leren voor een toets en als je cijfer binnen is alles weer vergeten.

Wat dan wel? Erachter komen hoe JIJ het beste leert. Dat alles beklijft wat je tot je neemt en die vaardigheden kunt inzetten in je eigen leven. Prioriteiten stellen, zelfverzekerd keuzes maken en daarop gefocust blijven. Want ergens aan beginnen is één stap, het volhouden een andere. Hier is een shift in mindset voor nodig.

Van uitstelgedrag naar motivatie
Je komt erachter wat je nog níet weet en met de juiste vragen leer je jouw (oude) overtuigingen bijstellen. Waar je eerst uitstelgedrag vertoonde, is dat nu motivatie en kom je terecht in die magische ‘flow’. De plek waar focus, actie en bewustzijn één zijn.

In the zone
In ‘the zone’, heet het ook wel. De plek waar je het besef van tijd verliest. De ideale leer- en groeisituatie. Voor de fouten die je eerder maakte, ben je nu dankbaar, want nu heb JIJ de geluksformule in handen. Je hebt toegang tot je eigen strategie om krachtig te (blijven) leren.

In deze online training deel ik mijn jarenlange kennis, ervaring en verdieping in ‘durven, doen en begrijpen’ met je. Het doel? Dat jij (anderen) iets leert wat beklijft. Op een manier waar jij energie van krijgt. En dat je jouw deelnemers, leerlingen of coachees motiveert en verantwoordelijk maakt voor hun eigen leerproces.

Zijn jouw leerlingen onzeker en niet betrokken? Los het op met de cursus Wiskundeplezier en maak je leerlingen weer enthousiast voor wiskunde.

“Wát een mooie, frisse cursus, echt WOW. Ik heb heel wat cursussen voor persoonlijke ontwikkeling en doelen behalen gevolgd, maar ik heb nog niet eerder zo’n logische link tussen (neuro)psychologie en leren gezien. Een eyeopener voor mij.”

Rosa Suikers

Taaltrainer en tekstexpert, Taalstudio | SUIKERS

“Erik stimuleert elke keer weer om net wat verder te kijken en daarmee je expertise te vergroten. Mooi om te zien hoe hij didactiek en psychologie met elkaar verbindt.”

 

Corina Elkerbout

Onderwijsbegeleiding, Leren met Corina

“In reguliere opleidingen is weinig aandacht voor de achtergrond van leren met zelfvertrouwen, omgaan met perfectionisme, beoordelingsvermogen en focus vs. afleiding.”

Van onmogelijkheid naar succeservaringen

Eerlijk is eerlijk, in mijn lespraktijk ging het ook niet vanzelf. Jaren geleden zat ik soms ook met mijn handen in het haar. Leerlingen kwamen onzeker of ongeïnteresseerd binnen. Ze leerden voor een voldoende op de toets.

Ik voelde dat het anders kon. Misschien wel anders móest.

In reguliere opleidingen is weinig aandacht voor de achtergrond van leren met zelfvertrouwen, omgaan met perfectionisme, beoordelingsvermogen en focus vs. afleiding. Daarom ging ik me verdiepen in de (neuro)psychologie, motivatie, NLP. Ik las eindeloos veel boeken, volgde masterclasses en opleidingen.

Alles wat ik leerde, testte ik keer op keer in de praktijk. En zo kwam ik bij ‘durven, doen en begrijpen’. Ik zag de betrokkenheid van mijn leerlingen (en cursusdeelnemers net zo goed) toenemen. Ze durven vragen te stellen, ontdekken eigen kwaliteiten, worden enthousiast van de nieuwe aanpak waarmee ze zich verantwoordelijk voelen voor hun eigen leerproces.

Sindsdien weet ik hoeveel mindset samenhangt met succesvol leren. En hoeveel een wiskundig brein samenhangt met je onderbewuste, je beoordelingsvermogen en beslisvaardigheden in het dagelijks leven. 

Dit geeft zoveel energie en dat gun ik jou ook.

Wil jij ook die magische flow bereiken?

En anderen laten groeien?

Online training EEN BLIJ BREIN

12 SLU voor het Lerarenregister
4 modules met elk 10 lessen (5 lessen per week)

 

EEN BLIJ BREIN bevat de effectiefste stappen en tools naar blijvend succesvol leren. Met de vier modules en uitgebreide werkboeken behaal je het maximale resultaat in persoonlijke groei en leer je hoe je anderen hierin begeleidt.

De belangrijkste elementen uit de (neuro)psychologie zijn to the point: praktische oefeningen, toelichting van begrippen en levensechte voorbeelden. De online training bevat video’s, lessen, tools en praktische oefeningen die je meteen kunt inzetten in je eigen les-, cursus- of coachingspraktijk. Het is de ultieme basis van ‘durven, doen en begrijpen.’

Je leert onder andere:

Z

Hoe jij het beste leert en welke leersituatie voor jou (en anderen) het meeste rendement oplevert

Z

Hoe het onderbewuste werkt bij een groeimindset en hoe je dat slim inzet

Z

Wat spelen, zelfvertrouwen en je brein te maken hebben in the zone komen

Z

Met welke technieken je focus versterkt en afleidingen elimineert

Z

Hoe je (neuro)psychologie inzet om leerrendement te verhogen en doelen blijvend te behalen

Nu € 147,-

Je krijgt hiervoor:

Z

Alle tools om deze aanpak in te zetten bij leerlingen of in je eigen coaching

Z

Elke werkdag toegang tot een nieuwe les

Z

Filmpjes, heldere uitleg, tools en effectieve opdrachten in vier werkboeken

Z

6 maanden toegang tot de training, zodat je het op je eigen tempo kunt doen

Z

Na de eerste module een termijn van 14 dagen niet goed, geld terug-garantie

Én ik geef je een half uur één-op-één feedback, tijd om vragen te stellen en je ontvangt het certificaat van deelname.

“Ik vind het ongekend hoe Erik zóveel (neuro)psychologische kennis omzet in een begrijpelijk geheel. Door zijn herkenbare voorbeelden zag ik eindelijk de verbanden tussen al die theorie en kon ik zelf aan de slag. Een onmisbare training voor coaches, docenten en iedereen die een ander iets wil leren!”

Rosa Suikers

Taaltrainer en tekstexpert, Taalstudio | SUIKERS

“Erik’s enthousiasme is aanstekelijk. Ik zou bijna wiskunde weer leuk gaan vinden. Door zijn gedegen kennis van de psychologie van het leren, ga ik de komende (thuisonderwijs)periode in met veel meer vertrouwen en handvatten om ervoor te zorgen dat mijn zoon wél gemotiveerd aan het werk kan gaan.” 

Marjan Crabtree

Online Business Architect

Dit zit allemaal bij de online training Een BLIJ BREIN:

Zijn jouw leerlingen onzeker en niet betrokken? Los het op met de cursus Wiskundeplezier en maak je leerlingen weer enthousiast voor wiskunde.

Uniek studiemateriaal

E-books over de achterliggende (neuro)psychologie en de koppeling naar educatie en coaching. Met natuurlijk de theorie van ‘durven, doen en begrijpen’ en heel veel tips en oefeningen!

Video's met uitleg

Verschillende video’s met uitleg over en voorbeelden bij de theorie. Je wordt geïnspireerd in het ontwikkelen van een groeimindset met het aanstekelijke enthousiasme dat typerend is voor Dé Wiskundepsycholoog Erik van Haren.

i

Werkboeken met oefeningen

Werkboeken met daarin de beste oefeningen om een shift te maken in je eigen mindset en bij anderen. Ook praktische opdrachten die direct toepasbaar zijn vind je hier.

Certificaat

Als je de online training hebt afgerond, krijg je tijdens de 1-op-1 coachcall een certificaat van deelname! De training is bovendien geaccrediteerd voor 8 SLU in het Lerarenregister.

w

1-op-1 coachcall met Dé Wiskundepsycholoog

Aan het eind van de online cursus kun je vragen stellen en krijg je feedback op de opdrachten van Erik van Haren in de één-op-één coachcall van een half uur.

Wat leer je in de training EEN BLIJ BREIN?

 

De aanpak ‘durven – doen – begrijpen – wiskundeplezier’ leidt jou langs de (neuro)psychologische achtergrond naar praktische toepasbaarheid. Je ontdekt welke omstandigheden het meeste leerrendement opleveren. Voor jezelf en voor anderen die je begeleidt.

 

DURVEN
Wat hebben zelfvertrouwen, rationeel denken, emoties en affirmaties te maken met durven? Ze spelen allemaal een grote rol in het ontwikkelen van een sterke mindset. En die is cruciaal om erachter te komen wat een ideale leersituatie is en om anderen daarbij te helpen.

 

DOEN
De focus op groei buiten de comfortzone staat centraal, want dit is essentieel bij succesvol leren. Je ontdekt hoe je (belangrijke) beslissingen gemakkelijker neemt en hoe je beoordelingsvermogen en een wiskundig brein dat proces beïnvloedt.

 

BEGRIJPEN
Wat weet je héél zeker? En weet je ook wat je níet weet? Door een flexibele verkennersmentaliteit, feedback van anderen en goede vragen te stellen, kom je hier vanzelf achter. Met de theorie van Bayes en het T.O.T,E.-model als basis, leer je daarnaast omgaan met oude overtuigingen en uitstelgedrag.

 

WISKUNDEPLEZIER
Hoe ziet jouw ‘magische flow’ eruit en hoe kom je er? Het natuurlijk vermogen waarbij denken, voelen, willen en doen in harmonie zijn, is voor iedereen bereikbaar. Je gaat aan de slag met aantrekkingskracht, de Wheel of Life/Happiness en de geluksformule. Zo kom je tot je eigen strategie om écht goed te leren en te groeien.

Vond je het niks?

100% geld terug-garantie binnen 14 dagen na de eerste module!

Praktisch: zo werkt de training

N

De online training Een BLIJ BREIN bestaat uit vier modules van elk 10 lessen

N

Je volgt de training in een veilige online learning omgeving

N

Je krijgt elke werkdag toegang tot een nieuwe les

N

Elke module bestaat uit videomateriaal en werkboeken met theorie, inspiratie, tips, opdrachten en oefeningen

N

De opdrachten en oefeningen lever je in via mijnschrift.nl

N

Je kunt de training op je eigen tempo volgen. De training blijft na aanschaf 6 maanden beschikbaar

N

Volg je de training als docent? Dan kun je deze laten vergoeden vanuit het professionaliseringsbudget waar elke leraar recht op heeft.

N

De training is goed voor 8 SLU in het Lerarenregister.

N

Na module 1 is er een ‘niet goed? geld terug’-garantie van 14 dagen.

N

Als je alle opdrachten hebt gemaakt, kun je zelf een coachcall plannen met Dé Wiskundepsycholoog, Erik van Haren. Het moment om vragen te stellen, feedback te krijgen én het certificaat in ontvangst te nemen!

“Erik van Haren heeft mij geïnspireerd met zijn enthousiasme voor wiskunde en voor de mens achter het rekenprobleem. Door nóg beter te kijken naar het kind in combinatie met de elementen ‘durven, doen en begrijpen’ kan ik specifieker maatwerk bieden. Leerzaam en inspirerend!”

Corina Elkerbout

Onderwijsbegeleiding, Leren met Corina

“Niet alleen laat het je op een andere manier kijken naar je leerlingen, het leerde mij ook op een andere manier naar mezelf kijken. Erik brengt dit professioneel en met heel veel enthousiasme en kennis. Een aanrader!”

Sandra Steenbakkers

Leerkracht, Kindcentrum De Matrix

Zijn jouw leerlingen onzeker en niet betrokken? Los het op met de cursus Wiskundeplezier en maak je leerlingen weer enthousiast voor wiskunde.

Over Erik van Haren?

 

Erik, de ‘wiskundepsycholoog’ (@erik.van.haren), hielp al honderden docenten en coaches succesvol leren met een groeimindset en de krachtige koppeling naar de coachings- en onderwijswereld.

Dat doet hij met de online academy en masterclasses van zijn bedrijf Mathplay, zijn zelfontwikkelde spellen en de inspiratievlogs op social media. Ook staat Erik nog steeds zelf voor de klas en geeft hij al tien jaar leiding aan de sectie Wiskunde.

De missie van Erik is duidelijk: zoveel mogelijk wiskundeplezier verspreiden door te durven, doen en begrijpen!

Veelgestelde vragen

Is deze online training iets voor mij?

Deze training is voor iedereen die:

  • persoonlijke groei wil doormaken (en anderen daarin begeleidt).
  • een ideale leersituatie wil creëren voor een maximaal en blijvend leerrendement.

Dat kan als docent (in opleiding), coach, mentor, otrhopedagoog, educatief begeleider of -trainer, cursusleider, jeugdhulpverlener of student. Je krijgt veel nieuwe inzichten over de werking van het brein, succesvol leren, motivatie en nog veel meer.

Hoeveel kost de training?

Deelname aan de training kost € 147,-. Werk je in het onderwijs? Dan kan je dit vergoed krijgen. Ben je een student? Met je studentnummer kun je korting krijgen, het programma is dan € 47,-.

Moet ik deze online training zelf betalen of doet mijn school/werkgever dat?

Dat mag je zelf kiezen. Je kunt de cursuskosten opgeven als scholing. Je hebt namelijk elk jaar recht op een budget voor professionalisering! Overleg dit met je leidinggevende.

Kan ik de uren van de online training schrijven als professionaliseringsuren?

Jazeker, de cursus is goed voor maar liefst 12 SLU en gevalideerd om op te geven voor het Lerarenregister.

Wanneer is de online training beschikbaar?

Je kunt elk moment met de cursus starten. De training blijft na aanschaf 6 maanden beschikbaar. Je kunt dus op je eigen tempo aan de slag met de lessen en werkboeken. Video’s kun je terugkijken.

Hoe ontvang en volg ik de online training en materialen (e-books, video's, opdrachten)?

Je krijgt toegang tot een veilige online learning omgeving waar je de materialen vindt. Elke werkdag komt er een nieuwe les online. Er zijn vier modules met elk 10 lessen, De opdrachten lever je in via mijnschrift.nl en de 1-op-1 coachcall kun je zelf plannen.

 

Hoelang heb ik toegang tot de online training?

De training blijft na aanschaf 6 maanden beschikbaar.

 

Hoelang ben ik gemiddeld per week kwijt aan deze cursus?

Dat heeft deels te maken met je eigen tempo, maar gemiddeld besteden cursisten 3 uur aan elke module. Het bekijken van de video’s, maken van de opdrachten en lezen van de e-books is daarbij inbegrepen.

 

Zijn er ook bijeenkomsten op locatie?

Er zijn geen bijeenkomsten op locatie. Het is een online cursus, want er zijn cursisten door heel Nederland op veel verschillende scholen. Bovendien is dat i.v.m. Covid-19 niet te organiseren.

 

Wat als ik de cursus niks vind?

Dan kun je na de eerste module binnen 14 dagen je geld terugvragen.

 

Hoe plan ik de één-op-één coachcall met Erik van Haren in?

Via een link in je mail kun je de coachcall naar eigen beschikbaarheid online plannen in een agendasysteem.

 

Moet ik de cursus perse op school volgen?

Nee, je mag dat lekker zelf weten! Je kunt de cursus overal ter wereld volgen, als je maar een online device (laptop, telefoon, tablet) hebt en over toegang tot het internet beschikt.

 

Nu voor € 147,-

Zijn jouw leerlingen onzeker en niet betrokken? Los het op met de cursus Wiskundeplezier en maak je leerlingen weer enthousiast voor wiskunde.

Nu voor € 147,-